Bönhult

Till startsidan Till menyn gamla bilder Senaste uppdateringarna
 
   


Bild ID: Bönhult-karta_01. Källa: Min karta, Lantmäteriet.
   
   

Bild ID: AKN_055_Bonhult

   
   

Fjäderhandlaren kommer till Bönhult, Långaröds socken vid 1920-talets början. Mannen var smålänning från Traryd och kom regelbundet till trakten för att köpa upp gåsfjäder och dun. Han brukade övernatta i Bönhult med häst och allt innan han for vidare.

 

Början av 1920-talet. Stortvätt i Bönhult, Långaröds socken, i början av 1920-talet. Här i källaren ”filas” tvätten av Alma, Elin och Anna Olsson.

   
   

Början av 1920-talet. Stortvätt hos Ola Olsson i Bönhult. Arbetet började hemma i källaren där tvätten blötlades, filades och bykades i aska. På bilden har den burits ut till ett stort vattenfyllt dike där den klappades för att få ut askan och det sista av smutsen. Flickorna har lagt tvätten på ”tvättasäten”. Det slår med ”klappträ” som var fint bemålade. Från vänster: Elin, Anna och Alma Olsson

Så här kunde man roa sig i Bönhult, Långaröds socken, i början av 1920-talet. Från vänster: 1. Olof Olsson (Bönhult) bärande på Nils Andersson (Bönhult), 2. Brodern Per Olsson, bärande två barn, 3. Anton Persson (Buus) med oidentifierad ryttare, 4. Gunnar Jonsson (Bönhult) i hatt, 5. Anders Persson (från Buus, dräng i Bönhult), 6. Nils Persson (Buus), 7. Per S Andersson, 8. Nils Olsson (Bönhult).

   
   

Bild ID 000469.
Vigda 1944 Rut f. Bengtsson 1921 och Alvar Andersson f. 1919, bosatta i Bönhult

 
   

 

Till startsidan Till menyn gamla bilder Senaste uppdateringarna