Till startsidan | Till menyn gamla bilder | Till menyn Hörby tätort | Senaste uppdateringarna |
Till menyn Presentation av lokala företag och verksamheter från förr |
Spettkaksbageri, Osbyholm | |
Spettkagebagaren Malm i Osbyholm år 1949. |
|
Annons i Mellersta Skåne 1951-06-19. |
|
Reklam för Osbyholms Café & Conditori i 1936
års almanacka. |
Annonssida ur Almqvist & Wiksells Almanacka från 1936. |
Spettkaksbageriet på
Hagadalsvägen 4 med
Harald ”Bagaren”
Malm någon gång
på 1970-talet. |
|
Malms
Spettkaksbageri och Conditori
Malms Spettkaksbageri i Osbyholm
är
känt
både
i orten och i den omkringliggande bygden. Rörelsen
är
32 år
gammal och innehavaren Harald Malm räknar
med att han tillsammans med sin medhjälpare
bakar 45 spettkakor om dagen. Några
avsättningssvårigheter
existerar inte. En stor del av spetkakorna säljs
i familjen Malms conditori, som sköts
av fru Ruth Malm och sonen Bengt.
Hemförsäljning
Tre ingredienser Det går åt massor av ägg vid tillverkningen och dem köper Malms huvudsakligen från lantbrukare i trakten. Spettkaksbageriet har makarna Malm startat gemensamt även om det är hr Malm som har ansvaret för det. Fru Rut Malm och sonen Bengt ägnar sig i stället åt conditoriet. Det finns bageri i anslutning till det också, där bakas både bröd och kakor. Conditorirörelsen övertog makarna Malm ungefär samtidigt som de startade spettkaksbageriet. Sedan dess har rörelsen emellertid genomgått betydande utvidgningar.
Bra läge |
Harald Malm har bakat spettkakor i
över
30 år
nu, så
det är
inte underligt att han tycker att tillverkningen
är
enkel.
Bröden
och kakorna i conditoriet
är
också
hembakade.
Kaféet strax före
rivningen år 1991 och
som senare blev en pendlarparkering. |
Till startsidan | Till menyn gamla bilder | Till menyn Hörby tätort | Senaste uppdateringarna |
Till menyn Presentation av lokala företag och verksamheter från förr |