Toppen av sidan

Landskapsklubben för Honda Pan European ägare

                   2024 fyller vi 17 år                       

 

Skånepannans gamla hemsida avslutas 3/6 2024. (men kommer inte längre att uppdateras)
All verksamhet från och med 1/1-2024 kommer att ske på nedan adress.

www.gammalstorp.se/skpa.htm

Medlemmar som vill ha tillgång till tidigare material än 2024 kontaktar Fred

 

Om oss Fotoalbum
Kontakt Vem kan bli medlem

Årets körningar

Vill du testköra med oss?
Bra att veta  
Kvällsträffar i Skåne under veckodagarna
(öppnas i ett eget fönster)

 

Tillbaka till menyerna i toppen av sidan

 


Årets körningar 2024

Alla träffar är alltid förlagda till sista söndagen i månaden. Alltid med start 11.00 (utan akademisk kvart) och slut omkring 16.00 snåret.
Reservsöndag finns om ordinarie tur blir inställd pga. av regn, storm, översvämning eller liknande, en form av force majeure.
Alla körningar är preliminära tills försäsongsmötet har varit.

Karta

Datum

Körledare

Träffplats 11.00

Noteringar

Försäsongsträff
3 mars
De som
kommer
OBS!
13.00

Ekeröds
rasten
Diskussioner om
kommande  års planer

Ingen reservdag
31 mars Utses på plats 11.00
Hardys i Höör
10 deltagare
Reservdag 7 april
28 april Göran S Circle-K
rastplats
 i Vä
Vi drar
Österut
Reservdag 5 maj.

OBS DATUM!
2
juni
Flyttad en vecka fram då det är morsdag söndagen den 26 maj.
  Reservdag 2 juni      
 
30 juni      
  Reservdag 7 juli      
 
28 juli      
  Reservdag 7 aug.      
 
25 aug      
  Reservdag 1 sept.      
 
29 sept      
  Reservdag 12 okt.      
 
27 okt      
  Reservdag 3 nov.      
 
24 nov      
  Reservdag 1 dec.      

 

 
           

Känner du för att ta någon av dessa "tårtbitar" som skulle passa dig som körledare. Meddela då detta redan nu, så vi kan boka in turen. Du bestämmer själv vilken månad, och själv vilken tårtbit så länge den inte är upptagen. Naturligtvis är "tårtbitarna" inte slaviska, utan det är ok att komma in på en annan.

 

Tillbaka till menyerna i toppen av sidan

 

Kontakt

Kontakt

Fred Lundberg
fred@gammalstorp.se
0708 660 668

Testkör med oss

Du som aldrig tidigare varit medlem och har en Honda Pan European motorcykel, ST 1100 eller ST 1300, får gärna en gratis prova-på-tur utan några som helst framtida förpliktelser för att "känna av läget".

Då Kontaktar du Fred, eller så bara dyker du upp
på en av våra sista-söndagen-körningar.

 

Vem kan bli medlem

Som det hörs på namnet, är vi ett gäng som från början alla körde en Honda European. Men då är många år sedan man slutade producera "pannan", så  i dag är det inte så märkesorienterat.

 

 

Tillbaka till menyerna i toppen av sidan

 


Om oss


Skånepannan är en förening som tar tillvara Honda Pan European ägares intressen på det lokala planet – i detta fall Skåne – och närliggande geografi.

Som det hörs på namnet, är vi ett gäng som från början alla körde en Honda European. Men det är många år sedan man slutade producera "pannan", så  i dag är det inte så märkesorienterat – du kan få ha en annan motorcykel och det behöver inte ens vara en Honda.
Det räcker länge med att du är en god kamrat och  kompis, som vill köra en runda sista söndagen i var månad med andra likasinnade.

 Lite histori om hur det började

Fred Lundberg i Hörby och Allan Paulsen i Åstorp hittade varandra på nätet 2007, med samma tankar och idéer. Efter ett par telefonsamtal var de snart igång med att bilda en Skånsk Pannaklubb och började direkt arbetet med att värva medlemmar. Allan finns dock inte längre med oss i denna värld.

Dåvarande Vägverket ställde gratis upp med alla adresser till Honda Pan Europeanägare. Vi visste inte då att Vägverket registrerar 1100-modellen och 1300-modellen på två vitt skilda sätt – det visste det inte ens själva!

Detta gjorde att vi bara fick 1100-ägarna i första svängen. Vi konstaterade att ”något måste vara fel” tog kontakt med Vägverket igen och då visade det sig att vi inte fått en enda 1300-ägare.
Vi fick dock dessa ganska omgående, men då var redan den första träffen inbokad och denna gick inte att dra tillbaka. Tyvärr kom då inte breven ut till alla 1300-ägarna, så de kunde vara med den 1 juni 2008. Dock hade några genom kompisar fått reda på detta och kunde komma ändå.

Efter att ha sänt ut brev till alla Honda Europeanägare i hela Skåne, blev det en respons som vi bara inte kunnat drömma om. Intresset var överväldigande och det kom fler och fler för varje dag.
Naturligtvis har sådant här lite av "nyhetens behag" över sig, därför blir det alltid en form av ketchupeffekt i början.
Efter 10-12 månader kunde vi konstatera att vi hade 20% av alla Europeanägare i Skåne som medlemmar!
Efter åren som gått har detta stabiliserats sig till 12-15%. Vi måste kämpa på – vi är ett "ålderstiget" gäng och man har inte nyproducerat "Pannor" på flera år och kommer inte att göra det i framtiden heller. Detta märks naturligtvis i statistiken.
Att vi inte är ensamma om denna trend är en föga tröst. Men än så länge håller vi ställningarna och under slutet av 2013 och början av 2014 har vi fått flera nya medlemmar, än på länge.

Officiellt bildades Skånepannan genom ett möte på ”Lotta på Åsen” i juni 2008.
Vid detta första möte bestämdes att Pannaklubben skulle vara en intresse- och kamratsammanslutning, för att slippa styrelse, registrering, samt en massa onödiga jobb med möten, mötesplats etc. – vi skall ju köra hoj och ha kul tillsammans, inte vara administratörer.

Samtliga pannaägare i vår förening har nog samma härliga tankar att få åka hoj tillsammans i det Skånska landskapet. Danmark och närliggande landskap kommer också att besökas då och då.

Gemensamt har vi beslutat, att ha en sista-söndag-körning i varje månad. Hur långt ut på året vi kör beror på vädret. Vår förhoppning och målsättning är att alla ska trivas och må bra i vår Pannaklubb.

Sven Andersson i Falsterbo hade grundansvaret för hemsidan från starten 2008 fram till och med 2013.
Men ALLA är ansvariga för att det kommer in material att mata hemsidan med. Från och med 2014 är det grundaren Fred Lundberg som sköter hemsidan.

På det gemensamma mötet 2008 bestämdes också att hemsidan skall hålla en enkel och ren stil för att det snabbt skall gå att uppdatera den. Allt för många hemsidor är snarare historieböcker istället för aktuell information, just på grund av att de är så komplicerade, att ingen helt enkelt orkar ta tag i dem – ibland orkar man inte ens titta på dem.

Föreningsbidraget för året är satt till 100:- per MC (samma sedan 2008) detta för att kunna finansiera hemsidan och övriga utgifter, som frimärken, papper, kuvert, marknadsföring, etc.

Om vi får "för mycket pengar" på kontot, går detta tillbaka till medlemmarna. Klubben skall så klart ha en ekonomi så vi kan gå runt, men vi är absolut ingen bank som skall lägga en massa pengar från medlemmarna på hög.

När dessa bonusar utfaller har inga fasta regler, men fram till idag har de utfallit 5-6 gånger. Oftast då i samband med det vi kallare för "Försäsongsmötet", där vi planerar årets aktiviteter. Eller utfaller bonusen på en av de söndagsturer vi kör.


Välkomna i klubben
Fred Lundberg


PS:
Vill här på slutet gör en liten kommentar om hur vår klubb fungerar.

Vi är ett kompisgäng, med samma intresse, att köra hoj

Vi kör en tur sista söndagen i varje månad vid barmark och den kan vara allt från 10-15-20 mil mycket beroende på väder och vind, och vad vi skall göra eller besöka under turen.

Vi träffas för att ha kul tillsammans och uppleva ett gott kamratskap. Vårt mål är inte att "slå rekord" med att avlägga så många mil som möjligt under dessa timmar. Vi vill istället ta in hur fint och härligt det är att färdas på två hjul tillsammans.

Så de som vill avverka så många mil som möjligt en söndag, på kortaste tid – då är inte Skånepannan rätt aktör.

Vill man bara köra långt. med så många mil som möjligt finns det andra aktörer som är betydligt lämpligare. Eller kanske köra själv eftersom den sociala biten då kanske är mindre viktig, än antal körda mil.

Sedan har jag personligen aldrig förstått att det ena tar ut det andra? Man kan väl kombinera den sociala biten med att umgås med likasinnade och ha kul tillsammans ena gången och köra på "som f-n" en annan gång om man vill det.

Varför måste det vara antingen eller?

 

Bra att veta
  Full kontroll
Gruppkörning
Först vid en olycka
ICE
     

 

Tillbaka till menyerna i toppen av sidan

© ALLT som är utlagt på sidorna är belagt med upphovsrätt/copyright och får  därmed inte användas utan Skånepannans eller upphovsrättinnehavarens medgivande. Varken för kommersiell eller ideell användning.  I regel är vi mycket tillmötesgående, men vi vill bli tillfrågade så vårt material användes på ett sätt som vi kan acceptera. Överträdelser debiteras omgående enligt svensk lagstiftning och enligt Bildleverantörernas förbunds prislista, och med strafftillägg, som f. n. är 10% av prisbasbeloppet (5 850 kr) + debitering för bilden, exkl. moms. Priset debiteras för varje enskild bild. Bilder vi får från externa källor ansvarar själva för att de har rätten att publicera bilderna vi får oss tillsända.